Senior Lab a la comunitat blocaire

Membres de SeniorLab durant una presentació de projectes
SeniorLab
Membres de SeniorLab durant un debat
Membres de SeniorLab durant una presentació

Descripció

El projecte SeniorLab és una iniciativa del Citilab, la Fundació i2cat, la Universitat de Barcelona i de la Universitat de la Gent Gran de Cornellà per tal d’explorar les possibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació entre les poblacions de gent gran en el disseny i la construcció de la societat del coneixement, fonamentalment en un context d’innovació tecnològica.

SeniorLab parteix de la idea que la gent gran pot contribuir de forma innovadora al disseny i construcció de la societat digital i del coneixement, aportant la seva experiència i la seva memòria com un bé patrimonial.

Objectius

L’objectiu del projecte és l’apoderament de les persones grans en competències tecnològiques, potenciant així la seva participació en els debats ciutadans i evitant l’exclusió social.

L’aportació de la memòria i l’experiència de les persones grans en el conjunt de la societat és un objectiu natural de qualsevol comunitat; i fer-ho amb l’ús de les tecnologies i facilitant-ne l’accés a aquest col·lectiu que pot sentir-se’n exclòs és objectiu del SeniorLab. D’aquesta manera la comunitat de persones grans de Cornellà pot fer aportacions de pes a través de les TIC, aconseguint, a més, millorar l’autoimatge d’aquesta comunitat.

La contribució de Seniorlab s’ha centrat en l’objectiu de construir un kit d’eines digitals per als sèniors, una orientació innovadora que fins ara no s’havia tingut prou en compte. D’aquesta manera es milloren les competències en les tecnologies digitals, que es consideren un requisit previ per a la ciutadania activa i per a la connexió social de les persones grans.

Resultats

Els sèniors treballen per projectes, principalment sobre temes històrics i de proximitat. Aquesta activitat se suma a les sortides al territori i la recerca d’informació tant a través d’internet com en la participació de xerrades en temes vinculats als seus objectius.

Els treballs realitzats han contribuït al projecte Seniorlab, aportant investigació, coneixement i difusió, perfeccionant el model de treball per projecte i empoderant el col·lectiu sènior tant des d’un punt de vista social com tecnològic.

Podem dir que el projecte Seniorlab ajuda els ciutadans participants a trencar la percepció de solitud, augmentant la seva comprensió sobre la necessitat de tenir un envelliment actiu i incrementa el grau d’autoestima en participar a un projecte social que es desenvolupa en un entorn com el Citilab.

Participants

El Seniorlab està obert a la participació de gent gran de Cornellà.

Amb la col·laboració de

Logotip Ajuntament de Cornellà
Logotip AMB

Xarxes Socials

Més informació

Recursos

Presentació Vídeo Presentació Web Projecte

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Inicia't - Formació bàsica TIC

Consulta i practica – Servei de suport i consulta en màteria TIC

'Consulta i practica' és un servei permanent de suport i consulta en…

Inicia't - Formació bàsica TIC

Consulta i practica – Servei de suport i consulta en màteria TIC

'Consulta i practica' és un servei permanent de suport i consulta en…

Joves mentores i mentors de Scratch 2022

Programació avançada amb Scratch

Formació presencial de durada anual. Aprenentatge de programació avançada per a nenes…

 Senior Lab a la comunitat blocaire




Aquesta tarda hem començat el taller de blogs al projecte Senior Lab del Citilab Cornellà. Amb la primera experiència d’escriure les seves histories de vida amb el programari Impress del Open Office, ara passem a treballar els  conceptes de present i construcció de la historia de vida a partir de la redacció d’una bitàcola. Amb els blog iniciarem un treball sobre el present i el dia a dia del projecte Senior Lab i com la gent gran apren la tecnologia com una eina més per treballar la memòria històrica des de la seva experiència.

Els blog’s del Senior Lab del Citilab de Cornellà:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Informe etnográfico

Entrevista Antonia Pareja Gumbau. Trabajadora Can Suris